Hej alle sammen.
Jeg er en fyr fra Vejle, som lige er startet på vægt træning.
Har læst en del her på getbig, for at få de rigtige informationer inden jeg startede.
Men har lige et spørgsmål:
Hvad er at bulke??
jimmy sørensen skrev:Hej alle sammen.
Jeg er en fyr fra Vejle, som lige er startet på vægt træning.
Har læst en del her på getbig, for at få de rigtige informationer inden jeg startede.
Men har lige et spørgsmål:
Hvad er at bulke??
Dysp skrev:Bulk er et begreb skabt af bodybuildere som træner off-season med et stort kalorieindtag for at opnå større muskelmasse, som det også er nævnt.
"Problemet" er bare med bulk, at man gainer en hel del fedt, som så igen skal "cuttes" af. Det bodybuildere gør er så, at tage en hel del på udenfor sæsonen og smide det hele, når de skal til at vise sig frem til konkurrencer.
Med os hverdagskrigere, så synes jeg personligt, at bulk giver mere udtryk for utålmodighed end egentlige mål. Alle kan selvfølgelig gøre præcis som de lyster, men personligt er jeg mere interesseret i et markeret udseende året rundt og ikke kun til sommeren. Med en varieret, proteinholdig kost uden at ligge i 4000 kalorier om dagen, opnår jeg god muskelvækst alligevel; måske ikke helt optimal som de gode bulkere, men tværtimod har jeg også et udseende som jeg er glad for.
Det er svært at cutte, især når man pludselig har en fedtprocent på omkring de 15-20 %, da man så skal til at strukturere sin kost og ligge i kalorieunderskud, samt dyrke en helvedes masse cardiotræning(kredsløbstræning; motion).
Forestil dig at gå fra at må æde hvad du vil(altså, med måde og med viden omkring hvad der er godt og ikke godt); 3 store bøffer med en god slat kartofler og brun, dejlig sovs, til et velafvejet måltid med 150 kylling, 500g grønsager og en tynd sovs baseret på lav-fedt indhold. Tro mig, fugl er træls i længden, jeg har prøvet.
Jeg siger bare, at det kræver en enorm selvdisciplin at gå fra at bulke til at cutte med 1 dags skift. Du er jo sulten hele tiden!
Og hvis det så ikke lykkedes, så sidder du pludselig med en fedtprocent på 15-20 % som du ikke kan komme af med plus en god muskelmasse, som man næsten ikke kan se, udover du bare ligner en af de store brød med sans for mors gode, fede sovs
Læs artiklen her på getbig om "cut" og du vil, hvis du vælger at følge min personlige erfaring, finde ud af, at du sagtens kan spise godt, få god muskelvækst og stadigvæk have et godt look, bare ved hjælp af en smule viden, en madvægt og de rette kosttilskud til at hjælpe dig på vej til en sundere og pænere livsstil.
Men, husk det kun er min personlige mening om bulk/cut; jeg har ingen selvdisciplin
jimmy sørensen skrev:Dysp skrev:Bulk er et begreb skabt af bodybuildere som træner off-season med et stort kalorieindtag for at opnå større muskelmasse, som det også er nævnt.
"Problemet" er bare med bulk, at man gainer en hel del fedt, som så igen skal "cuttes" af. Det bodybuildere gør er så, at tage en hel del på udenfor sæsonen og smide det hele, når de skal til at vise sig frem til konkurrencer.
Med os hverdagskrigere, så synes jeg personligt, at bulk giver mere udtryk for utålmodighed end egentlige mål. Alle kan selvfølgelig gøre præcis som de lyster, men personligt er jeg mere interesseret i et markeret udseende året rundt og ikke kun til sommeren. Med en varieret, proteinholdig kost uden at ligge i 4000 kalorier om dagen, opnår jeg god muskelvækst alligevel; måske ikke helt optimal som de gode bulkere, men tværtimod har jeg også et udseende som jeg er glad for.
Det er svært at cutte, især når man pludselig har en fedtprocent på omkring de 15-20 %, da man så skal til at strukturere sin kost og ligge i kalorieunderskud, samt dyrke en helvedes masse cardiotræning(kredsløbstræning; motion).
Forestil dig at gå fra at må æde hvad du vil(altså, med måde og med viden omkring hvad der er godt og ikke godt); 3 store bøffer med en god slat kartofler og brun, dejlig sovs, til et velafvejet måltid med 150 kylling, 500g grønsager og en tynd sovs baseret på lav-fedt indhold. Tro mig, fugl er træls i længden, jeg har prøvet.
Jeg siger bare, at det kræver en enorm selvdisciplin at gå fra at bulke til at cutte med 1 dags skift. Du er jo sulten hele tiden!
Og hvis det så ikke lykkedes, så sidder du pludselig med en fedtprocent på 15-20 % som du ikke kan komme af med plus en god muskelmasse, som man næsten ikke kan se, udover du bare ligner en af de store brød med sans for mors gode, fede sovs
Læs artiklen her på getbig om "cut" og du vil, hvis du vælger at følge min personlige erfaring, finde ud af, at du sagtens kan spise godt, få god muskelvækst og stadigvæk have et godt look, bare ved hjælp af en smule viden, en madvægt og de rette kosttilskud til at hjælpe dig på vej til en sundere og pænere livsstil.
Men, husk det kun er min personlige mening om bulk/cut; jeg har ingen selvdisciplin
Mange tak for svaret.
Jeg har åbenbart Bulket uden at kende begrebet.
Da jeg startede med at træne vejede jeg 59 kilo, så stoppede jeg med at ryge idet jeg startede på Proteiner.
Nu vejer jeg 74 kilo, det er enormt dejlig at fylde lidt.
Kan det godt passe at mand i Trænings centeret kan se en kæmpe forskel idet mand er i gang med at træne, i forhold til når mand forlader centeret??
For ved mig føles det, som om den gruppe muskler der er blevet trænet, umiddelbart lige efter træningen falder sammen og bliver øm senere på dagen.
Dysp skrev:jimmy sørensen skrev:Dysp skrev:Bulk er et begreb skabt af bodybuildere som træner off-season med et stort kalorieindtag for at opnå større muskelmasse, som det også er nævnt.
"Problemet" er bare med bulk, at man gainer en hel del fedt, som så igen skal "cuttes" af. Det bodybuildere gør er så, at tage en hel del på udenfor sæsonen og smide det hele, når de skal til at vise sig frem til konkurrencer.
Med os hverdagskrigere, så synes jeg personligt, at bulk giver mere udtryk for utålmodighed end egentlige mål. Alle kan selvfølgelig gøre præcis som de lyster, men personligt er jeg mere interesseret i et markeret udseende året rundt og ikke kun til sommeren. Med en varieret, proteinholdig kost uden at ligge i 4000 kalorier om dagen, opnår jeg god muskelvækst alligevel; måske ikke helt optimal som de gode bulkere, men tværtimod har jeg også et udseende som jeg er glad for.
Det er svært at cutte, især når man pludselig har en fedtprocent på omkring de 15-20 %, da man så skal til at strukturere sin kost og ligge i kalorieunderskud, samt dyrke en helvedes masse cardiotræning(kredsløbstræning; motion).
Forestil dig at gå fra at må æde hvad du vil(altså, med måde og med viden omkring hvad der er godt og ikke godt); 3 store bøffer med en god slat kartofler og brun, dejlig sovs, til et velafvejet måltid med 150 kylling, 500g grønsager og en tynd sovs baseret på lav-fedt indhold. Tro mig, fugl er træls i længden, jeg har prøvet.
Jeg siger bare, at det kræver en enorm selvdisciplin at gå fra at bulke til at cutte med 1 dags skift. Du er jo sulten hele tiden!
Og hvis det så ikke lykkedes, så sidder du pludselig med en fedtprocent på 15-20 % som du ikke kan komme af med plus en god muskelmasse, som man næsten ikke kan se, udover du bare ligner en af de store brød med sans for mors gode, fede sovs
Læs artiklen her på getbig om "cut" og du vil, hvis du vælger at følge min personlige erfaring, finde ud af, at du sagtens kan spise godt, få god muskelvækst og stadigvæk have et godt look, bare ved hjælp af en smule viden, en madvægt og de rette kosttilskud til at hjælpe dig på vej til en sundere og pænere livsstil.
Men, husk det kun er min personlige mening om bulk/cut; jeg har ingen selvdisciplin
Mange tak for svaret.
Jeg har åbenbart Bulket uden at kende begrebet.
Da jeg startede med at træne vejede jeg 59 kilo, så stoppede jeg med at ryge idet jeg startede på Proteiner.
Nu vejer jeg 74 kilo, det er enormt dejlig at fylde lidt.
Kan det godt passe at mand i Trænings centeret kan se en kæmpe forskel idet mand er i gang med at træne, i forhold til når mand forlader centeret??
For ved mig føles det, som om den gruppe muskler der er blevet trænet, umiddelbart lige efter træningen falder sammen og bliver øm senere på dagen.
Jeg er ikke helt sikker på hvad du spørger om; men jeg går ud fra at du spørger om, hvorfor musklerne virker hårde og faste når du træner dem, men bløde og ømme, når du er færdig med at træne/dagen efter?
Når du træner øges blodtilførelsen kraftigt til dine muskler, for at kunne transportere især glukose/anden næringsstof til musklerne, men også ilt(dog i mindre portioner, da du forhåbelig laver anaerobt arbejde).
Hermed bliver musklen væsentlig mere fremtrædende og hårdere. Musklen er også hårdere under arbejde, fordi du jo netop trækker musklen sammen og den altså bliver koncentreret på mere plads.
(Dette er jeg ikke helt sikker på, da man vist ikke helt kender årsagen til DOMS)
Du har ondt i din muskel, fordi du under træningen har knækket nogle små hoveder af inde i hver enkelt muskelfiber. Disse hoveder skal genopbygges og der skal bygges flere fibre ind, for at tilpasse sig den belastning, som du udsatte musklen for(dette er årsagen til at du vokser når du træner).
Da smerte/ømhed har med nerveceller at gøre, kan jeg personligt forestille mig, at det er pga. enkelte overrevne nerver i musklen, eller fordi de bliver forskudte, mast e.lign. Og, når muskelfibrene skal udbygges, kan det være at de også skubber til nerverne.
Den ømhed du oplever især dagen efter kaldes DOMS og står for Delayed Onset Muscle Soreness og årsagen til dette er endnu ukendt. Årsagen kunne være det jeg har beskrevet tidligere, ellers kan du kigge på wikipedia for mere information. Det er dog på engelsk.
http://en.wikipedia.org/wiki/DOMS
jimmy sørensen skrev:Dysp skrev:jimmy sørensen skrev:Dysp skrev:Bulk er et begreb skabt af bodybuildere som træner off-season med et stort kalorieindtag for at opnå større muskelmasse, som det også er nævnt.
"Problemet" er bare med bulk, at man gainer en hel del fedt, som så igen skal "cuttes" af. Det bodybuildere gør er så, at tage en hel del på udenfor sæsonen og smide det hele, når de skal til at vise sig frem til konkurrencer.
Med os hverdagskrigere, så synes jeg personligt, at bulk giver mere udtryk for utålmodighed end egentlige mål. Alle kan selvfølgelig gøre præcis som de lyster, men personligt er jeg mere interesseret i et markeret udseende året rundt og ikke kun til sommeren. Med en varieret, proteinholdig kost uden at ligge i 4000 kalorier om dagen, opnår jeg god muskelvækst alligevel; måske ikke helt optimal som de gode bulkere, men tværtimod har jeg også et udseende som jeg er glad for.
Det er svært at cutte, især når man pludselig har en fedtprocent på omkring de 15-20 %, da man så skal til at strukturere sin kost og ligge i kalorieunderskud, samt dyrke en helvedes masse cardiotræning(kredsløbstræning; motion).
Forestil dig at gå fra at må æde hvad du vil(altså, med måde og med viden omkring hvad der er godt og ikke godt); 3 store bøffer med en god slat kartofler og brun, dejlig sovs, til et velafvejet måltid med 150 kylling, 500g grønsager og en tynd sovs baseret på lav-fedt indhold. Tro mig, fugl er træls i længden, jeg har prøvet.
Jeg siger bare, at det kræver en enorm selvdisciplin at gå fra at bulke til at cutte med 1 dags skift. Du er jo sulten hele tiden!
Og hvis det så ikke lykkedes, så sidder du pludselig med en fedtprocent på 15-20 % som du ikke kan komme af med plus en god muskelmasse, som man næsten ikke kan se, udover du bare ligner en af de store brød med sans for mors gode, fede sovs
Læs artiklen her på getbig om "cut" og du vil, hvis du vælger at følge min personlige erfaring, finde ud af, at du sagtens kan spise godt, få god muskelvækst og stadigvæk have et godt look, bare ved hjælp af en smule viden, en madvægt og de rette kosttilskud til at hjælpe dig på vej til en sundere og pænere livsstil.
Men, husk det kun er min personlige mening om bulk/cut; jeg har ingen selvdisciplin
Mange tak for svaret.
Jeg har åbenbart Bulket uden at kende begrebet.
Da jeg startede med at træne vejede jeg 59 kilo, så stoppede jeg med at ryge idet jeg startede på Proteiner.
Nu vejer jeg 74 kilo, det er enormt dejlig at fylde lidt.
Kan det godt passe at mand i Trænings centeret kan se en kæmpe forskel idet mand er i gang med at træne, i forhold til når mand forlader centeret??
For ved mig føles det, som om den gruppe muskler der er blevet trænet, umiddelbart lige efter træningen falder sammen og bliver øm senere på dagen.
Jeg er ikke helt sikker på hvad du spørger om; men jeg går ud fra at du spørger om, hvorfor musklerne virker hårde og faste når du træner dem, men bløde og ømme, når du er færdig med at træne/dagen efter?
Når du træner øges blodtilførelsen kraftigt til dine muskler, for at kunne transportere især glukose/anden næringsstof til musklerne, men også ilt(dog i mindre portioner, da du forhåbelig laver anaerobt arbejde).
Hermed bliver musklen væsentlig mere fremtrædende og hårdere. Musklen er også hårdere under arbejde, fordi du jo netop trækker musklen sammen og den altså bliver koncentreret på mere plads.
(Dette er jeg ikke helt sikker på, da man vist ikke helt kender årsagen til DOMS)
Du har ondt i din muskel, fordi du under træningen har knækket nogle små hoveder af inde i hver enkelt muskelfiber. Disse hoveder skal genopbygges og der skal bygges flere fibre ind, for at tilpasse sig den belastning, som du udsatte musklen for(dette er årsagen til at du vokser når du træner).
Da smerte/ømhed har med nerveceller at gøre, kan jeg personligt forestille mig, at det er pga. enkelte overrevne nerver i musklen, eller fordi de bliver forskudte, mast e.lign. Og, når muskelfibrene skal udbygges, kan det være at de også skubber til nerverne.
Den ømhed du oplever især dagen efter kaldes DOMS og står for Delayed Onset Muscle Soreness og årsagen til dette er endnu ukendt. Årsagen kunne være det jeg har beskrevet tidligere, ellers kan du kigge på wikipedia for mere information. Det er dog på engelsk.
http://en.wikipedia.org/wiki/DOMS
Mange tak endnu engang.
Men det jeg ikke forstår er at det ik ser ud til at jeg vokser, jeg er øm men jeg vokser ik.
Det skal siges at jeg træner meget alvorligt
Dysp skrev:Der går i hvert fald 2 måneder før du kan se det. Husk, husk, husk! Træning er 30%, kosten er 60% (gener er 10%).
Kosten er en enorm vigtig del af træningen, fordi kroppen prioriterer muskler som det sidste.
Dysp skrev:Der går i hvert fald 2 måneder før du kan se det. Husk, husk, husk! Træning er 30%, kosten er 60% (gener er 10%).
Kosten er en enorm vigtig del af træningen, fordi kroppen prioriterer muskler som det sidste.
jimmy sørensen skrev:Dysp skrev:Der går i hvert fald 2 måneder før du kan se det. Husk, husk, husk! Træning er 30%, kosten er 60% (gener er 10%).
Kosten er en enorm vigtig del af træningen, fordi kroppen prioriterer muskler som det sidste.
Okay, så jeg skal bare søge for at være i kalorie overskud og træne intenst.
SÃ¥ sker der noget?
Arhnold skrev:Dysp skrev:Der går i hvert fald 2 måneder før du kan se det. Husk, husk, husk! Træning er 30%, kosten er 60% (gener er 10%).
Kosten er en enorm vigtig del af træningen, fordi kroppen prioriterer muskler som det sidste.
ahr, tror nu gener er en hel del vigtigere end du lige går rundt og tror!
Arhnold skrev:Det tror jeg ikke du har ret i. Nogle vokser klart hurtigere både i starten og senere. Tror faktisk gener er den vigtigste faktor - en med gode gener kan nemt blive større på trods af dårlig kost og træning, end en der har dårlige gener med god træning og kost. Se fx Ltp herinde fra.
Dysp skrev:Arhnold skrev:Det tror jeg ikke du har ret i. Nogle vokser klart hurtigere både i starten og senere. Tror faktisk gener er den vigtigste faktor - en med gode gener kan nemt blive større på trods af dårlig kost og træning, end en der har dårlige gener med god træning og kost. Se fx Ltp herinde fra.
Jeg er ikke uenig. Jeg siger bare, at hvis man overhovedet ikke træner, så kommer man ingen vejne. Hvis man overhovedet ikke spiser ordenligt, så kommer man ingen vejne. Spiser man derimod godt og træner godt, men har dårlige gener, så skal det jo nok gå fremad, måske er graden bare ikke så god, som hos dem der har gode gener.
Brugere der læser dette forum: Ingen og 69 gæster