Dato og tid er 21 sep 2019 06:27

Cheesecake bund

Her kan du dele dine opskrifter med andre.

Redaktør: Jackson

Brugeravatar
ech
Gummi-Tarzan
Indlæg: 129
Tilmeldt: 20 feb 2011 17:41

Cheesecake bund

Indlægaf ech » 13 maj 2011 11:33

Har liget lavet en åndssvag lækker cheesecake. Den er dog meget kalorietæt og prøver nu at få nogle bedre macro-inddelinger på kagen.

Lige nu er den:
400g Minimum flødeost
Teske Vaniljepulver
2 æg
500g Fromage Frais 0,2%
200g Digestive
75g Smør
75g Sukker

ca.2800kcal - 122g protein - 230g kulhydrat - 124g fedt
Pr. styk (6) er det 466kcal - 20g protein - 38g kulhydrat - 21g fedt

Problemet ligger i sukkeret og digestivekiksne+smør til bunden. Jeg er stor tilhænger af bund til cheesecake så synes absolut det skal være der! Har i nogle idéer til en mindre kalorietæt bund? Og i stedet for sukker tænker jeg SØD for at få kulhydraterne ned..

Brugeravatar
Garik
Hercules
Indlæg: 4111
Tilmeldt: 15 sep 2009 22:08
Geografisk sted: Århus C

Re: Cheesecake bund

Indlægaf Garik » 13 maj 2011 11:55

Kig eventuelt på "min" cheesecake og lav en bund dertil?
Loggen

My workout is your warm up!

Sundere.org

Brugeravatar
ech
Gummi-Tarzan
Indlæg: 129
Tilmeldt: 20 feb 2011 17:41

Re: Cheesecake bund

Indlægaf ech » 13 maj 2011 12:02

Har kigget på den og den ser bestemt rar ud!

Det er ikke så meget fordi at jeg vil pille med hele opskriften. Kun lige bunden og sukkeret.. Har aldrig prøvet SØD før. I princippet kunne jeg jo sagtens beholde den som den er (If It Meets Your Macros ;-) ).. Jeg må ud og finde nogle mere kaloriefattige kiks en Digestive. Prøver at holde den så tæt på en ægte New York-style Cheesecake

Billede

Brugeravatar
Rambøl
Hjemmetræner
Indlæg: 226
Tilmeldt: 17 okt 2009 21:50
Geografisk sted: Lyngby

Re: Cheesecake bund

Indlægaf Rambøl » 13 maj 2011 12:13

Lad os prøve at se "cheesecake" fra et andet perspektiv.

Først må vi erkende at det er en kage som kan laves på et utal af måder. Jeg tror ikke vi kan finde en oprindelig opskrift! Men den jeg vil betegne som klassisk er denne:

http://arla.dk/opskrifter/Flodeostekage/ - den kender alle mormødre.

Hvad er en cheesecake..... ost + kage. Det må være den oprindelige opskrift, sikkert flere hundrede år gammel. Senere er der kommet et tredje lag i form af frugt/syltetøj/chokolade, you name it.

Hvorfor cheesecake... ost og kage lyder jo ikke så lækkert. Fidusen ligger i at kagen er sprød - lidt som en tærte, altså ikke knække/knase sprød, men smuldre sprød. Du får en sprød bund med en cremet topping, det er kontraster, det spiller max.

I bund og grund er cheesecaken en kiks med smøreost. Når du steger kiksen i smør og rører "smag" i osten tilføjer du blot ostekiksen flere kvaliteter. Lad os kigge på de kvaliteter. Emnet vi kigger på er en cheesecake med bær på toppen. Bunden er lavet af kiks og smør. Fyldet består af en blanding af smøreost og andet mælkeprodukt, med sukker og citron til at afstemme og vanille til at give ekstra aroma og fremhæve det søde. Toppen er kirsebær som er syrlige og en husblasblanding for at gøre det festligt.

Du får en sprød bund med cremet fyld og fast konsistens på toppen.

Du får en salt bund med sur/sød fyld og sur top.

Du får en fed bund og sød fyld + top.

Hvad kan du bruge det til? Princippet med denne måde at skille kagen i dele er at du nu kan kigge på hver enkelt del og erstatte den. Det er ikke den specifikke ingrediens du er interesseret i, men dens kvalitet. Tænk på den forsimplede opstilling - kiks med smøreost. Hvorfor ikke lave det til en fiberkiks med smøreost/kvark blanding og ananas på toppen. Så får du fibre, proteiner og ananas som siges at forbedre proteinoptaget.

God fornøjelse!

Brugeravatar
ech
Gummi-Tarzan
Indlæg: 129
Tilmeldt: 20 feb 2011 17:41

Re: Cheesecake bund

Indlægaf ech » 13 maj 2011 12:56

Nemlig - Den kan laves på så mange forskellige måder.. Det er det fede

Problemet er, at 200g Digestive fiberkiks = 950kcal hvilket svarer til 1/3 af kagens samlede kalorieindhold. Det er ret voldsomt. Minimum eller et andet mærke må da lave nogle lidt mere kaloriefattige kiks som kan bruges til bunden..

Det gode ved kagen er jo, at den har et relativt højt protein og fedt mængde, så man nemt kan komme op på ens daglige krav med et stykke eller to. Ved at bruge en ultra-light smøreost får man mest protein, og man kunne endda skifte fromage frais'en ud med Græsk yoghurt 2% blendet med en jordbær/vanilje/ananas/citron proteinpulver for at komme op på over 175g protein i kagen. Det er da for lækkert

Steve
Nasty
Indlæg: 959
Tilmeldt: 28 nov 2010 12:02
Geografisk sted: København

Re: Cheesecake bund

Indlægaf Steve » 13 maj 2011 15:22

Lidt off topic..

Jeg gør mig ikke så meget i madlavning, så den eneste grund til at tjekke "Opskrifter" gruppen er, hvis nogen skulle poste et lækkert billede.

Hands down, den der Cheesecake reddede lige dagen! nomnom :lol:
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge.

Log: viewtopic.php?f=6&t=25702

Brugeravatar
ech
Gummi-Tarzan
Indlæg: 129
Tilmeldt: 20 feb 2011 17:41

Re: Cheesecake bund

Indlægaf ech » 13 maj 2011 16:17

haha tak.. Den smager også godt :D

Brugeravatar
Rambøl
Hjemmetræner
Indlæg: 226
Tilmeldt: 17 okt 2009 21:50
Geografisk sted: Lyngby

Re: Cheesecake bund

Indlægaf Rambøl » 13 maj 2011 17:16

ech skrev:Nemlig - Den kan laves på så mange forskellige måder.. Det er det fede

Problemet er, at 200g Digestive fiberkiks = 950kcal hvilket svarer til 1/3 af kagens samlede kalorieindhold. Det er ret voldsomt. Minimum eller et andet mærke må da lave nogle lidt mere kaloriefattige kiks som kan bruges til bunden..

Det gode ved kagen er jo, at den har et relativt højt protein og fedt mængde, så man nemt kan komme op på ens daglige krav med et stykke eller to. Ved at bruge en ultra-light smøreost får man mest protein, og man kunne endda skifte fromage frais'en ud med Græsk yoghurt 2% blendet med en jordbær/vanilje/ananas/citron proteinpulver for at komme op på over 175g protein i kagen. Det er da for lækkert


Digestive kiks er jo en af de tunge drenge, de må kunne erstattes med et andet produkt, helt eller bare delvist. Jeg har bare ikke et forslag lige her og nu. Kiksebunden kan hænge sammen med andet end smør, det vil gøre underværker for ernæringsindholdet.

Hvorfor "nøjes" med græsk yoghurt når du kan få skyr og kvark?

Brugeravatar
ech
Gummi-Tarzan
Indlæg: 129
Tilmeldt: 20 feb 2011 17:41

Re: Cheesecake bund

Indlægaf ech » 13 maj 2011 17:24

Har græsk yoghurt ikke højere indhold protein end skyr og kvark? Hvad ville man ellers kunne binde kiksbunden med en smør? Acacie honning måske?

Mht. kiksne må jeg bare ud og finde nogle bedre i diverse supermarkeder. Skal nok poste her hvis jeg finder et bedre alternativ og min næste cheesecake

Brugeravatar
Rambøl
Hjemmetræner
Indlæg: 226
Tilmeldt: 17 okt 2009 21:50
Geografisk sted: Lyngby

Re: Cheesecake bund

Indlægaf Rambøl » 13 maj 2011 18:05

Alt muligt der kan karamellisere vil få bunden til at hænge sammen.

Og crumble! Du kan lave en lækker bund inspireret af en crumble opskrift. Det er hvad jeg lige kan komme på.


Og så var der lige kvark og skyr med hhv. 12 og 11 g protein pr 100.

Snailfist
Arnold
Indlæg: 1046
Tilmeldt: 07 jan 2010 10:00

Re: Cheesecake bund

Indlægaf Snailfist » 14 maj 2011 21:39

http://www.youtube.com/watch?v=lIPkKkXV ... ture=feedf fandt jeg på youtube den anden dag, måske der er et par fifs der kan bruges.

Brugeravatar
Rambøl
Hjemmetræner
Indlæg: 226
Tilmeldt: 17 okt 2009 21:50
Geografisk sted: Lyngby

Re: Cheesecake bund

Indlægaf Rambøl » 15 maj 2011 07:18

Mest interessant er det, hvor lidt der skal til for at få bunden til at hænge sammen - 2 spsk smør i kiksen og olie sprayet i formen.

Men jeg er ikke glad for den holdning at hvis alle ingredienser i kagen er "fat-reduced" så er kagen = "healthy".

Snailfist
Arnold
Indlæg: 1046
Tilmeldt: 07 jan 2010 10:00

Re: Cheesecake bund

Indlægaf Snailfist » 15 maj 2011 14:38

haha

Det kan være i forhold til almindelig amerikansk kost :)

Snailfist
Arnold
Indlæg: 1046
Tilmeldt: 07 jan 2010 10:00

Re: Cheesecake bund

Indlægaf Snailfist » 16 maj 2011 20:44

Hvordan går det med at finpudse opskriften ? glæder mig til at se hvis opskriften ku blive bare halvt så usund. Men det er jo en tung kage.

Var på mash i weekenden og få cheesecake, i R in <3, der er ikke noget på 2. pladsen når det kommer til mad. 10 minutes in heaven.

Brugeravatar
ech
Gummi-Tarzan
Indlæg: 129
Tilmeldt: 20 feb 2011 17:41

Re: Cheesecake bund

Indlægaf ech » 17 maj 2011 06:09

Har desværre ikke haft tid til at lave en ny! Men idéen er at skifte sukker ud med SØD (måske) og finde en mindre kalorietæt kiks. Helt sund bliver den nok aldrig :-)

Man kan lave en uden bund med flødeost, æg, græsk yoghourt, en smule sukker og/eller SØD, og vaniljepulver. Hvis man bruger Minimum flødeost med 14g. pr 100, og 2% yoghourt med 14g pr. 100, så får man en helt okay cheesecake. Jeg kan bare ikke undvære en bund!

Lækkert med MASH :twisted:


Tilbage til "Opskrifter"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster

cron