Dato og tid er 20 okt 2020 04:32

rå æg

Anvendelse af kosttilskud - Kostprogrammer m.m.

Redaktører: Youssef, webmaster

pumper dreng:)
Newb
Indlæg: 24
Tilmeldt: 20 nov 2007 21:28

rå æg

Indlægaf pumper dreng:) » 29 dec 2007 19:07

hey ved ik om det her passerind hermen er det godt at tage et par rå æg lig efter træning?? eller et andet tidspunkt på dagen??

qazws
Hercules
Indlæg: 3361
Tilmeldt: 07 jan 2007 15:48
Geografisk sted: Norring
Kontakt:

Re: rå æg

Indlægaf qazws » 29 dec 2007 19:44

pumper dreng:) skrev:hey ved ik om det her passerind hermen er det godt at tage et par rå æg lig efter træning?? eller et andet tidspunkt på dagen??


Du skulle nok ha' lagt det under forummet Kost / Kosttilskud :)

Nej, det rå ægge-syndrom stammer vel sagtens fra Rocky, men der er mange andre måder at få protein på, der smager væsentlig bedre :) Du kan godt spise rå æg, men som sagt kan det du få andet der er lige så godt, men smager langt bedre.

tynd arm
Champ
Indlæg: 1700
Tilmeldt: 24 jul 2004 13:12

Indlægaf tynd arm » 29 dec 2007 19:50

Hvad hulen skulle ideen være med at spise rå æg ? :shock:

Rå æg = salmonella = tyndmave = vægttab

pumper dreng:)
Newb
Indlæg: 24
Tilmeldt: 20 nov 2007 21:28

Indlægaf pumper dreng:) » 29 dec 2007 19:52

hah ja det var nemlig fordi jeg så rocky den anden dag :) så gider jeg daikprøve det hvis det ik er sågodt

Brugeravatar
Youssef
Strandløve
Indlæg: 405
Tilmeldt: 01 apr 2007 13:28
Geografisk sted: Odense

Indlægaf Youssef » 29 dec 2007 22:42

Har læst et sted at aminokæderne i ægget bliver forkortet når man steger/koger derfor er det vidst bedst at spise dem råt så man får alt med :) - Men ved ikk om den teori holder..

Brugeravatar
toe-toe
Newb
Indlæg: 33
Tilmeldt: 05 nov 2007 19:12

Indlægaf toe-toe » 29 dec 2007 23:10

Youssef skrev:Har læst et sted at aminokæderne i ægget bliver forkortet når man steger/koger derfor er det vidst bedst at spise dem råt så man får alt med :) - Men ved ikk om den teori holder..


Har hørt præcis det modsatte, at man får mere ud af dem hvis man steger/koger dem. (protein messigt)
Bulk for satan!!!

Brugeravatar
fancymancy
Strandløve
Indlæg: 397
Tilmeldt: 27 dec 2006 18:44
Geografisk sted: Odense

Indlægaf fancymancy » 30 dec 2007 00:42

Rå æg lyder sgu klamt :P men Rocky gør det, så der må være noget om snakken.
Chiller flexer

Brugeravatar
JØRGEN STORM
MOOONSTER
Indlæg: 1486
Tilmeldt: 19 feb 2004 15:04

Indlægaf JØRGEN STORM » 30 dec 2007 13:02

toe-toe skrev:
Youssef skrev:Har læst et sted at aminokæderne i ægget bliver forkortet når man steger/koger derfor er det vidst bedst at spise dem råt så man får alt med :) - Men ved ikk om den teori holder..


Har hørt præcis det modsatte, at man får mere ud af dem hvis man steger/koger dem. (protein messigt)


Man skal naturligvis IKKE stege (brænde i overophedet fedt) noget som helst, men rå æg er en elendig idé, dels pga. den meget reelle fare for bl. a. salmonellaforgiftning, - og det kan man i værste fald faktisk dø af, - og dels pga. at det avidin, der findes i det rå, men ikke i det kogte æg, blokerer for optagelsen af biotin, et vigtig vitamin.
THERE CAN ONLY BE ONE!

Brugeravatar
toe-toe
Newb
Indlæg: 33
Tilmeldt: 05 nov 2007 19:12

Indlægaf toe-toe » 30 dec 2007 16:05

JØRGEN STORM skrev:Man skal naturligvis IKKE stege (brænde i overophedet fedt) noget som helst.


Kan ikke se problemet, hvis man laver det til røræg, og sørger for at stege det i noget ordenligt fedtstof, som olivenolie/rapsolie.
Bulk for satan!!!

Brugeravatar
komodo
Expert
Indlæg: 2643
Tilmeldt: 10 mar 2005 11:54
Geografisk sted: Herning - Riget i midten (ex-Silkebronx)
Kontakt:

Indlægaf komodo » 30 dec 2007 17:44

toe-toe skrev:
JØRGEN STORM skrev:Man skal naturligvis IKKE stege (brænde i overophedet fedt) noget som helst.


Kan ikke se problemet, hvis man laver det til røræg, og sørger for at stege det i noget ordenligt fedtstof, som olivenolie/rapsolie.


Hvis du har fat i en god olivenolie og ikke overopheder den, sker der ikke noget. Dårlig olivenolie og ALT rapsolie skal du undgå at stege i. Typerne er ikke særlig varmestabile og der vil derfor opstå ændringer i oliens organiske struktur (til det dårlige).
Vegetar - gammel indiansk ord for "dårlig jæger"
HST og Sheiko - all the way!
Den noget inaktive log: http://www.fitforum.dk/viewtopic.php?p=118609#118609

Billede

Brugeravatar
JØRGEN STORM
MOOONSTER
Indlæg: 1486
Tilmeldt: 19 feb 2004 15:04

Indlægaf JØRGEN STORM » 31 dec 2007 12:52

Pointen er, at man kan ikke stege noget som helst, UDEN at olien er mere eller mindre overophedet.
Nogle olier tåler den voldsomme ophedning til stegepunktet mindre dårligt end andre, men langt det bedste er at tilberede maden på en mere skånsom måde, idet selve det man steger heller ikke har godt af de høje temperaturer.
THERE CAN ONLY BE ONE!

qazws
Hercules
Indlæg: 3361
Tilmeldt: 07 jan 2007 15:48
Geografisk sted: Norring
Kontakt:

Indlægaf qazws » 31 dec 2007 13:14

JØRGEN STORM skrev:Pointen er, at man kan ikke stege noget som helst, UDEN at olien er mere eller mindre overophedet.
Nogle olier tåler den voldsomme ophedning til stegepunktet mindre dårligt end andre, men langt det bedste er at tilberede maden på en mere skånsom måde, idet selve det man steger heller ikke har godt af de høje temperaturer.


Har du et tip til os der er utroligt gode til at brænde maden på (eller ihvertfald få maden til at hænge fast i panden) uden olie :-k Noget andet man kunne bruge?

knowledge
Indlæg: 7
Tilmeldt: 08 maj 2008 13:03

Re: rå æg

Indlægaf knowledge » 08 maj 2008 13:04

Koldpresset Økologisk Kokosolie

Brugeravatar
Youssef
Strandløve
Indlæg: 405
Tilmeldt: 01 apr 2007 13:28
Geografisk sted: Odense

Re: rå æg

Indlægaf Youssef » 09 maj 2008 22:10

Godt nok et et gammelt inlæg du fik støvet op der ..


Tilbage til "Kost / kosttilskud"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 150 gæster

cron