NoGood skrev:Har du nogle kilder til det, for det lyder rigtig spændende!
Men hvad er så svaret på fænomenet med muskelhårdhed eller myogenic tone som mange tilskriver tungere træning og netop ændring balancen mellem sarcoplasmisk og myofibrilliær hypertrofi? Og synes da også det ser ud til at holde vand i den virkelige verden hvis man ser på styrkeløftere (de lidt tyndere af slagsen) og bodybuildere.
Alatar: Udfra den teori jeg har skrev om så vil balancen mellem væske og egentlig muskelvæv skydes mere i væskens favør. Mener dog stadigvæk der er nok argumentation for at lavere reps kan give en illusion af muskelhårdhed.
Der er mange ting der taler imod. Hvis sarcoplasmatisk hypertrofi i nævneværdig grad skulle være muligt for bb'er ville det kræve at nogle af proteinernes tilstedeværelse skulle være øget og dermed forstørre det osmosiske træk af væske til MCH'erne. Hvilke proteiner skulle det være? Og hvorfor skulle bb træning give flere af dem? Den smule saroplasmatiske hypertrofi der er observeret er hos marathonløbere (i verdenseliten). og det skyldes en forstørrelse af mitokondrier, men det er meget begrænset og muligvis et akut fænomen.
Man har observeret øgninger mitokondrier og enzymer i det sarcoplasmatiske reticuulum, men det er kun koncentration der er øget, ikke den samlede volumen for sarcoplasmet.
Myogenic tone er nok ikke andet end vaskularitet.
Og det er ikke fordi jeg vil give dig kilder, der er bare ikke nogle lige pt, så man skal være godt inde i fysiologien for at det giver mening. Dog skal det siges at de specifikke processer stadig ikke helt er kortlagt, derfor er der stadig en vis usikkerhed omkring hvad der helt præcist spiller ind.